keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Alkufiilikset BrysselistäNyt on pari päivää Brysselissä oleskeltu. Aika on mennyt äkkiä. Mua oli lentokentällä vastassa flaamikaveri ja hyvä että olikin, koska saavuin valtavien laukkujen kanssa ja apu oli tarpeen. Oli kiva kun oli hollantia puhuva kaveri apuna käytännön asioiden hoidossa esim. prepaidin hankinnassa. Kaveri ei ole kuitenkaan kovin paljoa Brysselissä aiemmin käynyt ja oltiin sitten kummatkin yhtä hukassa välillä, mutta eipä tarvinut yksin palloilla :D

Kämppä on tosi kivalla ja rauhallisella alueella. Hieman hämmentyneinä käveltiin metrosta ulos kun tajuttiin, miten hyvältä alueelta olin onnistunut kämpän löytämään. Kävelymatkan päässä on kivoja puistoja, pubeja ja kauppoja ja metro on ihan vieressä niin pääsee hyvin kulkemaan.

Eka ilta meni tässä lähistöllä pyöriessä ja patjanhakureissulla. Patja irtos viidellä eurolla ja onnistuttiin saamaan kyyti kotia patjan kanssa ystävälliseltä belgialaisrouvalta. Tosin en ehkä vähään aikaan uskalla henkilöauton kyytiin Brysselin keskustassa, sen verran hurjaa oli se kyyti... Mutta pääasia ettei tarvinut kantaa sitä patjaa kävellen kämpille.

Tiistaina käytiin sit aamulla ruokakaupassa, joka on aikamoinen seikkailu aina aluksi vieraaseen maahan muuttaessa. Onneksi tuotteet näyttää aika lailla samalta kuin Suomessa ja osaan ranskaa niin tavarat kaupasta löytyy. Viini- ja oluthyllyjen määrä ruokakaupassa herättää kyllä näin suomalaiselle aika hämmennystä. Puolen päivän aikaan lähdettiin sitten Brysselin keskustan juna-asemalle vastaan kaverin kaveria vastaan, jota en ollut aikasemmin tavannutkaan, mutta joka osoittautui oikein mukavaksi flaamiksi kans :) Haettiin sitten kaupasta vähän viiniä, patonkia ja patongintäytettä ja mentiin Parc Cinquantenaireen piknikille. Sää on ollut mitä mahtavin viime päivät, aurinkoista ja helteistä. Perjantaille on luvattu 30 astetta. En ole kyllä oikein vaatteiden puolesta varustautunut tällaiseen säähän joten toivoisin, että kohta viilenis ja niin luultavasti käykin.

Piknikin jälkeen suunnistettiin keskustaa kohti. Päivän aikana tuli kyllä käveltyä ihan hulluna. Piipahdettiin välillä Palais Royalissa kun sinne vielä kerran pääsi ilmaiseksi ihastelemaan massiivisia kattokruunuja. Eivät olleet flaamikaveritkaan siellä ennen käyneet. Suunnattiin Grand Placelle ja siitä sivukujan baarin terassille oluelle. Kävästiin kämpillä ja lähdettiin syömään. Napattiin kämpiltä mukaan just töistä kotiin palannut hollantilainen kämppis. Päädyttiin italialaisravintolaan, jonka pasta-annokset oli aika massiivisia. En yleensä tykkää jättää paljon ruokaa lautaselle syömättä, mutta nyt ei todellakaan pystynyt syömään loppuun lohipasta-annosta. Raahauduttiin ruokakoomassa viereiseen baariin istumaan, sen kauemmas ei olis jaksanut :D Ensimmäinen kokonainen päivä Brysselissä oli tosi huippu!


Palais Royal


Grand Place
Tänään on sitten aika kulunut prepaid kortin ja junakortin hankinnassa, metrossa ja raitiovaunussa seikkaillessa, piknikillä puistossa ja ruokakaupassa tutkimusmatkalla taas. Siinä vierähtää tovi kun alkaa valikoimaa ja tuoteselosteita tarkemmin kattelemaan... Lisäksi ollaan tähän mennessä onnistuttu vahingossa menemään pummilla metrolla jo parikin kertaa, koska ei välillä millään löydetä lipun leimauspistettä asemilla! No eiköhän ollut yhellä asemalla sitten lipuntarkastajat kun astuttiin ulos metrosta, mutta eihän ne edes huomanneet, ettei oltu leimattu lippuja, tai luulivat, että ollaan jotain surkeita turisteja niin eivät sanoneet mitään...

Perjantaina olisi sitten suunnitelmissa suunnata Liègeen pariksi yöksi ja sunnuntaina tulee sit kaverit sieltä päiväreissulle tänne Brysseliin ja ajateltiin käydä Grand Placella olutfestareilla, jotka on tänä viikonloppuna. Seuraavalla viikolla Pariisiin muutamaksi päiväksi ja sitten olen saanut kutsun viikonlopuksi kaverin luo Flandersiin pienempään kaupunkiin, jossa on joku paikallinen karnevaali meneillään ja kaverin äiti haluaa ehdottomasti tehdä mulle kaikenlaista perinteistä belgialaista ruokaa. Lisäksi pitäis päästä pyöräilemään siellä, Brysselissä mua ei pyörän selkään saa...
Nyt vielä nautitaan lomista ja sit alkaa työt :)

2 kommenttia:

  1. Sun seikkailun alku uulostaa tosi mukavalta! Vaikkakaan ei kyllä rauhalliselta lomailulta! ;) I see you tried waffles already! Namiiiii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kieltämättä hieman väsynyt olo ensimmäisen viikon ja vklopun jäljiltä, mutta piti ottaa kaikki ilo irti mahtavasta säästä, nyt Bryssel on vaipunut takaisin sateiseen arkeen.

      Poista