sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Dimanche sans voiture - Autoton päivä Brysselissä

Tänään oli Brysselissä autoton päivä ja täälläpäin kyseinen tapahtuma oikeasti näkyy katukuvassa, toisinkuin Suomessa. Tiet oli suljettu henkilöautoliikenteeltä. Tosin bussit, taksit ja hälytysajoneuvot vielä kulkivat, mutta muuten ihmiset olivat liikkeellä pyörillä ja kävellen. Oli ihanan hiljaista, muuten Brysselissä on kauhea meteli liikenteen takia. Joten kerrankin sai nauttia rauhallisesta sunnuntaista Brysselissä. Ympäri kaupunkia oli kaikenlaista häppeninkiä, syötävää, juotavaa, musiikkia... Bussilla, metrolla ja tramilla pääsi ilmaiseksi. Säänkin puolesta päivä oli oikein kiva, välillä näyttäytyi aurinkokin.
 
Suunnattiin hollantilaisen kämppiksen ja sen kaverin kanssa Parc Royaliin eka.
Siellä löydettiin mahtava olutnurkkaus eli rivi eri olutständejä. 
Valitsin Ducassis-mustaherukkaolutta, hyvää oli! Laseista maksettiin 2 euron pantti, mutta päätettiin ottaa ne mukaan kotia kun ne oli niin hienot :)
Bongailtiin söpöjä possuja, lampaita ja lehmiä. Lisäksi liikkeellä oli paljon koiria ihmisten mukana.


Yhellä ständillä myytiin ötököitä syötäväksi. Päätettiin sit maistaa niitä :D Hieman helpotti se, että ne tarjottiin suklaaseen dipattuna. 

Eivät oikeastaan maistuneet miltään, aika rouskuvaisia olivat :DVälillä meinattiin jäädä pyörien alle, hurjaa menoa oli. Olisi ollut niin kiva jos olisi itselläkin ollut pyörä, mutta oltais varmaan törmätty ihmisiin...

Näin vihdoin Manneken Pis-patsaan, joka oli tällä kertaa puettu koripalloilija-asuun ja tähtäsi eteen asetettuun koriin...

Bongattiin päivän aikana niin monia hienoja pyöräviritelmiä! Tässä yksi, jossa oli telineet viinipulloille ja -laseille. Mulle kans tällainen!!
Lauantaina kävin keskustassa parissa englanninkielisessä kirjakaupassa(Waterstones ja Sterling books) ja hemmottelin itseäni rankasta työviikosta suoriutumisen ansiosta ostamalla kirjan, lehtiä ja leivoksen paikallisesta leipomosta.
Lisäksi tein hyvää salaattia ja ostin ihanaa brie-juustoa. Ruoka täällä on tuoreempaa ja halvempaa kuin Suomessa.


Näkymä meidän parvekkeelta.
Viikonloppu kului aika rauhallisissa merkeissä ekan työharjoitteluviikon jäljiltä levähtäessä. Aika meni nopeasti ja huomenna alkaa vielä kiireisempi viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti