maanantai 9. syyskuuta 2013

Eka viikonloppu Belgiassa, un week-end parfait

Hieman väsymystä ilmassa ensimmäisen viikonlopun jäljiltä, joka oli aivan mahtava. Aika kului hyvän ruoan ja juoman parissa ja erinomaisesta seurasta nauttien. Mutta tässä vielä eka muutama todiste upeasta helteestä, josta saatiin nauttia Brysselissä torstaina. Ensimmäinen viikko taisi tosin olla vain illuusiota, sillä nyt Bryssel on taas harmaa ja sateinen.


Perjantaina lähdettiin sitten kohti Walloniaa. Otettiin juna muutaman flaamikaverin kanssa Centraal Stationilta Waremmeen, jossa vietettiin iltaa ja yövyttiin perjantaiyö.

Kyseessä oli siis Erasmus-jälleennäkemis-soirée kotikaupungissani tapaamieni belgialaisten ja yhden ranskalaisen erasmus opiskelijoiden kanssa. Olin siis ainoana suomalaisena edustamassa :) Ohjelmassa oli siis perinteinen belgialaisten kaverieni keksimä Beer&cheese party, eli ilta kului superhyvistä belgialaisista ja ranskalaisista juustoista ja belgialaisesta oluesta nauttiessa. Ruokaa, juomaa (ja silmänruokaa ;D), mikäs sen parasta. Ja kaikista parasta oli tietysti kaveriporukan näkeminen. 

Lisäksi ihastelin kaverin vanhempien hienoa taloa ja puutarhaa, josta löytyi muun muassa viinirypäleitä, persikka- ja päärynäpuita ja vadelmia. Joista mun piti tietysti ottaa kuvia, sain kuulla monesti viikonlopun aikana olevani kuin japanilainen turisti kamerani kanssa. Mutta Walloniassa on näköjään sen verran lämmin ja kostea ilmasto, että siellä on tosi rehevää kasvustoa. Sitten lauantaina lähdettiin aamiaisen (pain au chocolat ja kahvia, bien sûr) jälkeen Liègeen seikkailemaan

Liègen juna-asema oli tosi hieno, ilmeisesti jonkun tunnetun espanjalaisen arkkitehdin suunnittelema. Harmi kun ei ole parempia kuvia, mutta joissakin kohtaa asemaa oli selviä Gaudi-viboja.

Sitten kiivettiin Montagne de Buerenin portaat(taisi olla 400 sataa porrasta) ylös, josta oli tosi hienot näkymät Liègen yli. En itse asiassa odottanut Liègen olevan niin iso kaupunki, toisaalta en nyt hirveästi tehnyt taustatyötä. Mutta Belgiahan on niin tiheään asuttu, että sieltä näitä (varsinkin Suomeen verrattuna) isoja kaupunkeja löytyy.The Belgian team! 
Lähdettiin kävelylle kukkulan metsikköön ja taidettiin vähäksi aikaa eksyäkin. Mutta ei haitannut kun oli niin hienot maisemat ja söpöjä vuohiakin, joiden kellot kilkatti kauniisti.

Sitten palattiin taas sivistyksen pariin ja suunnattiin ensin syömään ranskalaisia, jotka ei oo kyllä vielä tehneet muhun vaikutusta. Sitten mentiin Liègen baarikortteliin, carréen, yhteen kaverin lempparibaareista. 
Jossa ilta sit kului oluen ja kanansilittelyn merkeissä... Kaupunkilaistyttönä en ollutkaan ennen pääsyt koskemaan kanaa, joten olin aika mielissäni, kuten kuvasta näkyy...
Liikkeellä oli paljon polttariporukkaa. Muuten carréssa oli aika hiljaista, mutta se johtui kuulemma siitä, ettei lukuvuosi ole vielä alkanut Liègen yliopistossa ja opiskelijat on vielä kotiseuduillaan.Oli siis aivan mahtava ilta taas mahtavassa seurassa. Illalla otettiin sitten juna takasin Brysseliin suuntaan. Sunnuntaina tuli pari walloonia ja ranskalainen Brysseliin ja lähdettiin kaupunkikierrokselle. Ensin mentiin syömään Grand Placen turistilalueelle kun ei jaksettu kauempaa etsiä ruokaa. Siellä sattuikin semmoinen hassu juttu, että kun käveltiin yhden ravintolan ohi, sisäänheittäjät alkoi heti suoraan huuteleen mulle suomeksi :D ilmeisesti olen niin päivänselvästi suomalainen. Kavereita huvitti kans. Kierreltiin nähtävyyksiä. Grand Place oli taas parhaimmillaan auringossa kylpien. Aukiolla oli myös Belgian Beer Festival meneillään, mutta me oltiin jo nautittu tarpeeksi olutta parin viime päivän aikana, että jätettiin väliin tällä kertaa. Keskustan jälkeen lähdettiin Ixellesiin Flageyn aukiolle baariin istuskelemaan ja sieltä mun kämpille syömään lähikadulta noudettua kiinalaista ruokaa. Huomenna aamulla on sitten lähtö Pariisiin, nyt pakkaushommiin!

Saara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti