keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ghent - leppoisa päivä kanaalin varrella

Viime lauantaina suunnattiin Ghentiin päiväreissulle. Lähdettiin vasta puolenpäivän aikoihin, koska oltiin tultu aika myöhään takaisin Amsterdamista. Päivällä ei mennyt suoria junia Gare Centralilta Ghentiin vaan jouduttiin vaihtamaan Gare Midillä. Lisäksi juna oli aika paljon myöhässä, mutta eipä meillä ollut mikään kiire. Juna oli myös supertäynnä, koska se jatkoi turistiensuosimaan Bruggeen.
Päästiin Ghentin keskustaan ratikka nro 1:llä. Ghentin keskusta on kivan kompakti ja historialliset rakennukset, kirkot ja linnat lähes vierekkäin. Kysyin flaamikaverilta miksi ihmeessä tarvitsee olla kolme kirkkoa vieri vieressä, se sano et piti aina rakentaa uuden tyylisuunnan kirkko vanhan kirkon viereen...


Kiivettiin Belfortin torniin, maksoi 3,75 euroa.

Näkymät olivat upeat. Sää oli taas täydellinen. Marraskuu lähestyy ja täällä vain kylvetään auringossa ja 20 asteen lämmössä.
Voisiko olla yhtään ahtaampi käytävä, vähän alkoi ahdistaa, onneksi muuten oli vähän enemmän tilaa kiivetä portaikossa. Tosin molemminpuolinen liikenne oli hieman hankalaa.

Kesäfiilis...

Ghentistä löytyi myös kauniita kanaaleja, joiden varrelle ihmiset kerääntyivät nauttimaan auringosta.

Kun istuskeltiin kanaalin varrella, satuttiin sattumalta bongaamaan flaamikaveri, jonka kanssa lähdettiin drinkeille terassille. Hauska sattuma! Olen monesti nähnyt tämän kyseisen(varsin komean) jätkän näköisiä tyyppejä Flandersissa, mutta tällä kertaa yhdennäköisyys oli niin hämmästyttävä, ja kyllähän se sitten se oli kun nimeltä huudettiin. Oltiin siis hyvin tyytyväisiä kun saatiin nauttia parin komean flaamipoitsun seurasta. Meidän vieressä kanaalin varrella oli istuskellut joitain etelä-eurooppalaisia, joista toinen kovasti yritti lyöttäytyä seuraan, ilmeet oli näkemisen arvoiset kun komeat flaamipoitsut ilmesty antamaan meille poskisuukot ja lähdettiinkin niiden matkaan :DGhentin linna. Kaveri kertoi, että joskus 60 vuotta sitten oluen hinnan noususta vimmastuneet opiskelijat olivat vallanneet linnan mielenosoituksena. Kaveri olisi halunnut olla silloin mukana :DIhasteltiin auringonlaskua.


Lisäksi nähtiin toinen flaamituttu. Käytiin syömässä wokkipaikassa, Wok to Walk, kunnon annos kanawokkia maksoi 7,5 euroa. Hehe onpa spooky toi tyyppi joka kurkkaa limukkapullon takaa, kyseessä on siis lehden kansi pöydän välissä.

Flaamikaveri kierrätti meitä vielä vähän keskustassa kun suunnattiin ratikkapysäkille. Hän vei meidät yhdelle parhaimmista näköalapaikoista tarkoituksenaan näyttää hienosti valaistut rakennukset ja sillat, mutta eiköhän juuri sillä hetkellä tullut sähkökatkos ja osa valoista sammui :D Mutta nähtiinpä jotain erikoista, kaveri ei ollut kuulemma ikinä aikaisemmin nähnyt sähkökatkosta siellä. Oli hieman aavemaista.
Sitten lähdettiin ratikalla asemalle ja suoralla junalla Brysseliin. Junassa oli paljon väsyneitä matkaajia. Ghentissä on pakko päästä käymään vielä uudestaan. Viikonloppuna siellä oli ihanan rauhallista kun lähes kaikki opiskelijat lähtevät minikokoisista opiskelijakopperoistaan viikonlopun viettoon kotiseudulle. Olisi kiva nähdä kaupunki myös viikolla täydessä tohinassa, kyseessä on kuitenkin vilkas opiskelijakaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti