tiistai 8. lokakuuta 2013

Kanaaliristeilyä ja suklaashoppailua Bruggessa

Viikonloppu meni nopeasti hyvässä seurassa(kiitokset Sannalle!) ja hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Perjantaina saapui siis vieras kylään. Käytiin ostamassa kaupasta muun muassa hyvää punaviiniä, juustoja, patonkia ja salaattia ja herkuteltiin kämpillä.
Lauantaiaamuna suunnattiin päiväreissulle Pohjolan Venetsiaan eli Bruggeen, Flandersiin. Kaupunki oli ehdottomasti vierailun arvoinen! Tosi viehättävä kanaaleineen ja vanhoine rakennuksineen. Brysselistä pääsi junalla sinne 1,5 tunnissa ja noin 15 euron hintaan(vkloppu lippu). Juna oli aikamoisen täynnä, mutta onnistuttiin löytämään istumapaikat. Brugge on aika pieni keskiaikainen kaupunki, jota jaksaa hyvin kävellen kierrellä ja kovin helposti ei siellä eksy. 





Hevoskärryajeluihin on kans mahdollisuus, melkoista vauhtia pyyhälsi kärry ihmisvilinän täyttämiä kapeita katuja.


Käytiin ihanassa paikallisessa suklaakaupassa, Dumonissa. 12 eurolla sai 500 grammaa praliineja, jotka pakattiin söpöön pakettiin. Lisäksi saatiin hienot "I love Brugge"-kangaskassit :)

Suklaakaupan seinältä löytyi mielenkiintoinen juliste...

Tuli kyllä kunnon suklaaöverit viikonloppuna. Käytiin vaikka kuinka monessa suklaakaupassa Brysselissäkin ja ostin 250 grammaa suklaata Leonidaksestakin.


Sitten mentiin kanaaliristeilylle! Suosittelen, maksoi noin 7,5 euroa ja kesti puoli tuntia. Pääsi ihastelemaan Bruggen rakennuksia hieman eri kulmasta.

Paatin ohjaaja.




Väsynyt bruggeläinen päikkäreillä.




Kaveri oli selvittänyt etukäteen hyvän ruokapaikan Bruggestä, joka osoittautui tosi hyväksi. Cambrinus-pubi/ravintolassa tarjotaan erilaisia oluessa paistettuja belgialaisia ruokia esim. lihapataa, kalapataa, jänistä. http://www.cambrinus.eu/ Itse valitsin kalapadan, jossa oli lohta, merianturaa ja katkarapuja Malheur-olutkastikkeessa paistettuina. Ruoka oli tosi hyvää ja täyttävää ja annokset olivat reilun kokoisia. Luonnollisesti paikasta löytyi myös kattava olutmenuu. Otin mustikkaoluen, joka oli ihan hyvää, mut ei ihan lemppareita. Lähdettiin sitten ihan ähkyssä vähitellen takaisin kohti juna-asemaa. Grote marktilla marssi vastaan jono hanhia parin marssiorkesterilaisen johdattelemina. Valitettavasti näystä ei ole todisteaineistoa ja varmaan luulette, että tuli hieman nautittua liikaa olutta ja näin harhoja(mustikkaolut oli 7% joten yksi oli tarpeeksi)...
Bruggestä löytyi kans kivoja shoppailukatuja. Oltais haluttu myös mennä Carillonin torniin maisemia ihastelemaan, mutta se ehti mennä kiinni. 
Kuitenkin kaiken kaikkiaan onnistunut reissu! Pakko päästä uudestaan Bruggeen!

Brysselissä lähdettiin sitten vielä keskustaan illalla. Lauantaina oli taiteiden yö, mutta me ei ainakaan löydetty mitään installaatioita ym.



Olin hieman pettynyt Grand Placen iltavalaistukseen, kyllä se on hienompi päivällä.

Pitsikaupan vitriineissä on välillä kummallista rekvisiittaa...

Käytiin istuskelemassa Mappamundossa. Place Saint Geryn alue on suosittu iltaisin ja sieltä löytyy monta kivaa baaria(Roi des Belges, Zebra...). Törmättiin englantilaiseen polttariporukkaan, josta kaikki poitsut oli käynyt Cambridgen ja työskentelivät Cityssä. Suunnattiin takaisin kämpille ennen puolta yötä kun alkoi väsymys painaa.

Sunnuntaina lähdettiin sitten katsastamaan Place Jeu de Ballen sunnuntaikirpputori, joka oli levittäytynyt laajalle alueelle ja josta löytyi jos jonkinmoista krääsää. Ei tarttunut mitään mukaan, mutta löydettiin aukion läheltä kivoja katuja, esim Rue des Renards, jossa käytiin kahvilassa. Tykkäsin Marollesin alueesta, sieltä löytyi kivoja putiikkeja ja kahviloita. 

Lisää tällaista!! Katurunoutta!

Sitten kiivettiin Poelartin aukiolle ja Marollesin hissiin, josta on aika kivat näkymät yli Brysselin. Sieltä voi tietysti kulmasta nähdä jopa Atomiumin! Sunnuntaina oli vain hieman sumua.


Sitten kuljettiin Grand Placen suuntaan, koska oltiin menossa suklaamuseoon. Sunnuntaina oli Brysselissä puolimaraton ja maali oli Grand Placella. Oli aikamoinen tungos ja väisteltiiin parhaamme mukaan hopeisiin lämpöviittoihin pukeutuneita hikisiä juoksijoita. 
Suklaamuseo oli hieman pettymys, ylihinnoiteltu siihen nähden miten pieni museo oli ja 4,5 euron hinnan olisin ymmärtänyt jos siihen olisi kuulunut kunnon suklaamaistelu, mutta saatiin vain yksi konvehti :(
Mentiin sitten Place Saint Gerylle joka sunnuntaiseen Vintage marketiin, joka juhli tänä sunnuntaina 3-vuotissynttäreitä. Oli tosi hyvä tarjonta laukkuja, koruja, vaatteita. Rakennuksessa oli kans kahvilaa ja valokuvanäyttelyä. Iltaisin paikka muuttuu baariksi. Hyvin on tila hyötykäytössä!



Ihana kakku!

ja maskotti :)



Kirpparilta jatkoimme viereiselle kadulle Fanny Thai-ravintolaan thairuokaa syömään. Oli hyvää ja täyttävää taas. Söin kanaa kookoscurrykastikkeessa. Osoite 36 rue Jules Van Proet. Samalta kadulta löytyy monta muuta thairuokapaikkaa myös, jotka ovat varmasti ihan yhtä hyviä myös.

Place Saint Gerylle eksyn varmasti vielä monta kertaa, niin iltaisin kuin päivisinkin.

Käytiin myös Delirium Cafessa, jossa on 2000 eri olutta, josta valita. Olutkatalogissa riittää lukemista! Otin hanasta Delirium Tremensiä, kaveri maistoi mansikkaolutta, kumpikin oli hyvää. Paikka on tosi viihtyisä ja soittavat hyvää musiikkia. Iltaisin alakerta on kuulemma täysi, päivällä siellä mahtui hyvin istumaan. Baaria vastapäätä löytyy Jeanneken Pis/pissaava tyttö-patsas.


Viikonloppuna tuli siis tehtyä ja nähtyä vaikka mitä ja syötyä ja juotua erittäin hyvin! Tänään töissä haaveilin Bruggessa syödystä kalapadasta...

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mukava viikonloppu, kiitos kun sain tulla vierailulle! Syön täällä säästeliäästi herkkusuklaitani, mikä ei oo todellakaan yhtään minun tyyliä. ;) Mutta tämmösiä herkkuja pystyy jopa säädösteleen kun niin harvoin saa. :D Aurinkoisia syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! Mun puolen kilon suklaarasiasta on hävinnyt jo ainakin puolet... :D

      Poista