sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lumipakolaisia Oulusta ja reissailua Belgiassa

Viimeiset pari viikkoa on mennyt vauhdilla kun on vieraita riittänyt Oulusta ja tullut matkusteltua Belgiassa ja Hollannissa. Mun vanhemmat olivat Brysselissä 19.-23.10. ja kaveri tuli tiistaina ja lähti tänään.
Porukat yöpyivät Thon Hotel City Centerissä Gare du Nordin vieressä. Huone oli 14:ssa kerroksessa ja näkymät tällaiset:
Hotellissa oli siis 29 kerrosta. Ensimmäinen ilta käytiin syömässä illallista Grand Placen läheisyydessä ja yövyin hotellilla. Sunnuntai-aamuna suunnattiin sitten kohti juna-asemaa ja Bruggea. Kannattaa muuten lähteä liikeelle aikaisin turistinähtävyyksiä kattelemaan Brysselissä, pääsee todistamaan näinkin autiota Galerieta ja ottamaan kuvia ilman, että jonkun pää aina tunkee kuvaan...

Nyt sattui vieläkin paremmat säät Bruggessa. Belgialaisten kaverien mukaan tämä syksy on ollut harvinaisen vähäsateinen Belgiassa. Aina kun lähden jonnekin reissaamaan aurinko paistaa :D ja vieraat Oulusta olivat tietty mielissään kun pääsivät lunta ja pakkasta pakoon n. 20 asteen lämpöön.


Syksy alkaa ehkä vähitellen saapumaan Belgiaankin...
Mentiin taas kanaaliristeilylle, tällä kertaa en viittinyt ottaa kuvia vaan keskityin ihastelemaan näkymiä. Sitten kiivettiin Belfortin torniin, oli upeat maisemat! Kapeassa portaikossa kävely oli haastavaa varsinkin kun oli molemminpuoleinen liikenne.
Mentiin sit syömään Grote Marktilla olevaan ravintolaan, tais olla Grand Cafe Belfort niminen ja istuttiin Geernaartstraatin puolella. Menuu maksoi 17 euroa, johon kuului alkuruoka, pääruoka(otin olutlihapataa, hyvää oli) ja jälkkäri(suklaamousse). Lisäksi juotiin Leffe Darkia, joka oli jopa mun äidin mielestä hyvää, vaikka ei olekaan mikään oluenystävä.


Maanantaina ehdin vielä töiden jälkeen syömään vanhempian kanssa keskustaan, käytiin ihan ok italialaisessa ravintolassa. Tiistaina menin suoraan töistä vastaan Gare Centralille Brysseliin vierailulle saapunutta kaveria. Käytiin kaupassa ja mentiin mun vanhempien kanssa syömään mun kämpän lähistöllä sijaitsevaan italialaiseen ravintolaan, joka on aivan mahtava! Paikan nimi on joku Njiam Njiam(en muista tarkalleen, mutta ilmeisesti italiaksi nam-nam :D) ja sijaitsee Place St. Pierrellä Etterbeekissä Meroden lähellä. Ravintolassa oli pianonsoittaja, joka soitti myös välissä viulua. Välillä ei tainnut meidän lisäksi olla ravintolassa kuin pari muuta niin oli kuin ois saanut yksityiskeikkaa kuunnella. Ruoka oli hyvää, annokset kunnon kokoisia, palvelu hyvää(nuori miestarjoilija oli varmaan vaan innossaan kun kaks blondia seurueessa...) ja saatiin vielä ilmaseksi limoncello-drinkit(pieni flirtti kannattaa, sen avulla saa joskus myös vähän alennusta :D).

Keskiviikkona oli viikon vika päivä töissä! Sain torstain ja perjantain just sopivasti vapaaksi ja olin varannut  hostellin ja junaliput Amsterdamiin, jonne suunnattiin torstai-aamuna. Keskiviikkona töiden jälkeen käytiin hakemassa Place Jourdanilta Maison Antoinelta(kuuluisa ranskispaikka vuodesta 1948 lähtien) ranskikset ja käveltiin kämpille. Syötiin hyvää salaattia, juustoa ja patonkia. Ja juhlittiin minisyysloman alkua tietty hyvällä punaviinillä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti