sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Päivä Antwerpenissä

Nyt on sitten talvi alkanut Brysselissä, aurinko ja 20 asteen helteet ovat vaihtuneet sateeseen ja viimaan. Lauantaina lähdimme päiväreissulle Antwerpeniin ja aamu näytti näinkin kivalta, mutta oli hurjan kylmä.

Matkustin Go pass-junakortilla, joten menopaluu maksoi 10 euroa ja matka kesti noin 40 minuuttia. Täytyy kyllä sanoa, että melutaso on ihan eri luokkaa belgialaisissa junissa, kovaäänistä porukkaa oli vaunussa eikä belgialaisen kaverin mukaan siinä ollut mitään ihmeellistä. Suomessa katotaan paheksuvasti jos junassa metelöi.

Antwerpenin juna-asema on ehdottomasti hienoimpia mitä oon ikinä nähnyt ja se onkin rankattu yhdeksi hienoimmista asemista maailmassa.  Ja oli myös aika valtavan kokoinen.


Perinteiseen belgialaiseen tapaan haettiin eväät Panos-kahvilasta.


Antwerpenissä on yks maailman vanhimmista eläintarhoista ja se sijaitsee heti juna-aseman vieressä. Liput ois maksanut 17,50 ja oli niin kylmä sää, että jätettiin välistä.Supertyylikkäitä kaupunkipyöriä! Muutenkin kaupungissa oli paljon porukkaa liikkeellä pyörillä.
Antwerpen on kyllä shoppailuparatiisi ja shoppailukatuja riitti ja paljon ketjuja, joita ei ole Brysselissäkään, esimerkiksi Urban Outfitters ja River Island. Ei oltu kuitenkaan hirveästi shoppailutuulella niin ei tullut ostettua juuri mitään. Mutta tulen kyllä uudestaan varta vasten shoppailua varten Antwerpeniin. Nyt oli kiva vain kierrellä kaupunkia. Kirjapainomuseo jäi kans vielä tsekattavaksi.

Staadsfeestzaal-kauppakeskus, joka taitaa olla joku entinen palatsi...Kauppakeskuksen keskeltä löytyi sohvia, joille sai mennä kutomaan.

Jopa koirat on tyylikkäitä Antwerpenissä.

Käytiin katedraalin viereisessä pubi/ravintolassa istuskelemassa. Tuntui kuin ois kirkossa juonut olutta, paikka oli täynnä erilaisia uskonnollisaiheisia patsaita.Sitten löysin taas aivan ihanan suklaakaupan! Tiedän kohta kaikista kaupungeista parhaat suklaapuodit... Tämä oli siis Chateau Blanc, Torfbrug 1 osoitteessa. Ostin 350 grammaa 10,50 eurolla, superhyviä, pyysin vain valko- ja maitosuklaapralineja ja alkoholittomia(liköörisuklaat ei oo mun makuun), koska olen huomannut, että tummat suklaat jää aina viimeiseksi.Antwerpenin satama oli näkemisen arvoinen! ja siellä oli tosi rauhallista, en odottanut löytäväni sellaista hiljaisuutta Antwerpenistä. Aurinko lämmitti kivasti ku se heijastui joesta. Samalla napsittiin suklaita.
Matkalla satamaan eksyttiin muuten vahingossa kaupungin Red Light Districtille, tais olla entistä merimieskorttelia. Tulipahan nähtyä vähän eri puolia kaupungista...Satamaan on tehty kävelyä varten bulevardeja, joille pääsee kun kiipeää rappuja ylös.Käytiin syömässä Via via reiscafessa,Wolstraat 43, http://www.viaviacafe.com/en/antwerp Ihan tunnelmallinen ja perusruokaa. Mutta Antwerpenistä löytyy valtavasti kivoja baareja ja ravintoloita.


Illalla siellä oli tulossa bändi soittamaan Ameliesta tuttua musiikkia, joten saatiin kuulla vähän kun he harjoittelivat, kuulosti ihanalta!


Tässä vielä kuva todistamaan aseman valtavuutta! Juna-asema ja satama olivat itselle ne kaikista vaikuttavimmat paikat Antwerpenissä. Katedraali myös! Aukiot olivat aika samanlaisia kuin mitä muissakin flaamikaupungeissa.

Illalla käytiin vielä ulkona Brysselissä. Käytiin Place Saint Geryllä sekä Delirium Cafessa, joka oli aivan täynnä. Sitten yöllä alkoikin ihanasti sataa eikä sateesta sitten ole tullutkaan loppua. Kun odottelimme yöbussia Boursella, joku random tyyppi moiskautti mulle poskisuukon ennenkuin hyppäsi bussiin, haha, piristi mun tylsää iltaa. Ehkä näytin niin masentuneelta sateessa. Unelmieni prinssi valitettavasti hävisi yhtä nopeaa kuin ilmestyikin ja henkilöllisyys jää ikuiseksi mysteeriksi :D

Sillä välin hollantilainen kämppis oli kavereineen vähän maistellut eri oluita ja aamulla olohuoneen pöydältä löytyi näinkin vaikuttava kokoelma tyhjiä pulloja...
Tänään kävin keskustassa, koska en voinut uskoa, että kaikki vaatekaupat on sunnuntaisin kiinni, mutta niin se vain on. Tältä näytti Brysselin vilkkain shoppailukatu puolenpäivän aikoihin. Tämä on kyllä niitä Belgian ärsyttävimpiä puolia. Toisaalta tulipahan säästettyä rahaa.
Onneksi sentään Waterstones oli auki ja sain käydä selailemassa ihania kirjoja.

Kaatosade ja (olemattomat) sunnuntaiaukioloajat, siinä vasta masentava yhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti