sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulumarkkinatunnelmia

 Viikko sitten aukesivat joulumarkkinat Brysselissä. Ihmetystä riitti, Suomen joulumarkkinathan eivät ole mitään verrattuna Keski-Euroopan meininkiin. Keskustan joulumarkkinat jatkuvat aina Boursen ympäriltä St Catherinen aukiolle. Siellä on karuselleja, maailmanpyörä ja luistelurata.
Mutta ensin kävin Sablonin joulumarkkinoilla, jossa oli tosi taitava poikakuoro, joita kuuntelemaan oli kerääntynytkin aika kivasti porukkaa. 


Sablonin aukiolta löytyi hienoja sisustuskauppoja, kävin kurkkimassa yhdessä sisällä.

Kuvaamiskielloista huolimatta (ja niitä huomaamatta) ehdin napsia kuvia :D


Tuli vastaan joku paraati.

En tiedä pystynkö allekirjoittamaan tätä, kyllä nuo Ranskanmaan aksentit on lähempänä sydäntä.

Grand Placelle oli ilmestynyt seimikuvaelma ja joulukuusi. Tänä vuonna se oli ihan perinteinen kuusi, viime vuoden modernistinen hökötys ei ollut ollut oikein brysseliläisten mieleen.


Tällä kuvalla demonstroin sitä, että belgialaiset partiolaiset käyttävät shortseja ympäri vuoden, vaikka lämpötila olis lähemmäs nollaa. Hrrr. Niiden uniformuun ei taida kuulua pitkiä housuja.


Siinä vaiheessa kun ohikulkijoiden mukeista alkaa löyhähtää hehkuviinihöyryjä, tietää lähestyvänsä joulumarkkina-aluetta. Heti ensimmäisessä kojussa, joka silmiini osui myytiin hehkuviiniä!

Väkijoukossa herätti syvää ihmetystä, mikä oli tuo kirkas juttu tuolla taivaalla joka kovin häikäisi... vitsivitsi, kyllä se aurinko täällä Belgiassakin välillä paistaa.

Monenmoista ruokaa oli tarjolla ja joka toinen koju möi hehkuviiniä tai muita viinaksia. Bongasin kuumaa mojitoakin!Tämä joulumonsteri oli mulle kyllä vähän tuntemattomampi juttu...

Maistoin ensimmäistä kertaa le foie gras'ta eli hanhenmaksaa kun yhdestä kojusta maistiaisia tarjottiin. Oli kieltämättä kyllä ihan hyvää(alan vähitellen ymmärtää ranskalaisia kavereita, joiden vanhemmat lähettivät heille postitse Suomeen hanhenmaksaa, viiniä ja ranskalaisia juustoja). Kallista (ja varsin epäeettistä) herkkuahan se on, että en tiedä sijoittaisinko rahojani sellaiseen.

Aika fiiniä meininkiä, oikein ostereita. Täällä myydään myös etanoita rahvaanomaisesti katuruokana.

Vielä viikko Bryssel-eloa jäljellä. Matkalaukkuja pitäisi alkaa vähitellen täyttelemään suklaatuliaisilla. Joululahjojen osto on melko helppoa tänä vuonna kun on pääsy maailman parhaille suklaa-apajille, Leonidas on oma lemppari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti