lauantai 16. marraskuuta 2013

Pientä koti-ikävää ilmassa

Viikko on mennyt työn touhussa. Perjantaina istuin kivat seitsemän tuntia kokouksissa. Torstaina kävin katsastamassa ensimmäistä kertaa Place Luxin harkkari-illanvietot, nyt voin sit oikeasti kutsua itseäni EU-harjoittelijaksi. Porukkaa oli kiitettävästi vaikka satoi ja tarjolla oli hehkuviiniä(!!) Suomalaisia oli paljon liikkeellä, joka kadun kulmassa tuntui kuuluvan suomea...
Viikonloppuni pelasti Naf Nafin alennusmyynnit. Kotiin tullessa selvisi, että olimme kämppikseni kanssa onnistuneet kumpikin omilla tahoillamme ostamaan samasta kaupasta punaiset mekot, tosin erilaiset, onneksi meillä on hieman erilainen maku! Ostin tyylikkään ja monikäyttöisen punaisen mekon 45 eurolla, kattelin sitä jo aiemmin syksyllä, mutta se ehti kadota kaupasta ennenkuin ehdin ostamaan, kävi siis aika hyvä tuuri kun se löytyi taas alennusmyynneistä!
Muita elämääni ilastuttavia asioita: Zarasta ostamani uusi talvitakkini, jota olen ryhtynyt käyttämään ja josta en luovu, viikuna&pähkinähillo ja Côte d'Or suklaatoffee.

Koti-ikävä alkaa iskemään, tasan kuukausi enää aikaa Brysselissä! Listaanpas tässä samalla mitä kaipaa Suomesta:

- kolmen lasin ikkunoita
- hyvin eristettyjä ja lämmitettyjä asuntoja(mun huone on niin kylmä, ettei mun kämppis suostu tulemaan sinne vierailulle :( patteri on täysillä, mutta se ei hirveenä auta kun ulkona on 2 astetta, ja mitä hemmettiä tämmöinen homma muuten on, että Oulussa on nyt mun tietokoneen mittarin mukaan 8 astetta ja täällä 2!!)
- astioiden kuivauskaappia(en tajua miten muissa maissa ei ole tajuttu tämän kätevyyttä!!)
- kissaa(kyllä, sitä joka paikkaan säntäilevää ja yrjöävää karvakasaa, joka yrittää häiritä skypetyssessiota äidin kanssa peittämällä kuvan valtavalla olemuksellaan. Sunnuntailoikoilut kissan kanssa kun se puskee raivoisasti ja kivasti kolauttaa päänsä otsaasi)
- pyörää
- perhettä ja ystäviä
- irtokarkkeja
- sunnuntaisin aukiolevia kauppoja
- hanavettä(ilman järkyttävää kalkkimäärää)
- hiljaisuutta ja rauhaa(järkyttävä lentokoneiden jytinä koko ajan, välillä tuntuu, että asun kiitoradalla, sellaista se täällä Brysselissä on kaikkialla, yksi vkloppuaamu en saanut enää unta kun koko ajan kuului niin kovaa lentokoneiden ääni ja torstaina kävin yhdessä työtapaamisessa, jossa en kuullut korkea-arvoisen vieraan puhetta yhdessä kohtaa, koska lentokone jytäsi niin kovaa yli sillä hetkellä, huoh)

Mitä tulen kaipaamaan Brysselistä:

- Suomeen verrattuna halvempaa ja tuoreempaa ruokaa(eka reissu ruokakauppaan takaisin Suomessa tulee olemaan järkytys, ne hinnat...)
- olutta, viiniä(ruokakaupassa on semmoset kivat 3-4 pitkää hyllyä viinejä), suklaata, juustoa...
- alkoholin halpuutta(baari-iltaan takseineen ja runsaine juomineen meni alle 20euroa)
- metrolla kulkemista
- junalla matkustamisen helppoutta
- kämppää ja kämppiksiä(paitsi silloin kun ne epähuomiossa kähveltää mun oluen!! musta on tullut se kämppis, joka jättää vihaisia lappuja...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti